Laden Evenementen

Adem Special

10 jun 2023 @ 09:30 - 16:45

Deze dag zal je in drie stappen meenemen, naar de verbinding met jezelf, door middel van verschillende ademtechnieken en beweging.

Intunen in je lichaam, voelen wie je bent en verbinden met jezelf en de groep.

Dit doen we door te ademen en te dansen!

 

Verbonden Ademen (door Michelle Caseley)

De verbonden adem is een adem-methode waarbij de in- en uitademing met elkaar verbonden worden. Dit betekent dat er geen pauzes meer zijn tussen de in- en uitademing. Je ademt volledig in naar de onderbuik (actief) en ontspannen uit (passief). Je haalt heel bewust adem. De manier waarop we ademen heeft een grote impact op hoe we in het leven staan. We leven vaak gejaagd, stressvol en vermijden liever nare gevoelens. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden en/of vastzetten. Een verstoorde ademhaling kan vaak gevolgen hebben zowel fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel.  Al met één ademsessie kan geblokkeerde energie weer gaan stromen, kan je ademhaling veranderen en meer bewustzijn verkrijgen in de manier waarop je ademt kan ervoor zorgen dat je gaat leven vanuit je innerlijke kracht, je meer energie krijgt, je blijer bent en jezelf beter leert kennen. Door het loslaten van de energie die je niet meer dient kun je beter voelen wat er in het hier en nu bij je past.

 

Soma Breath Meditatie (door Babs Kapteijn)

In het laatste deel van deze Adem en in Verbinding Dag ga je ervaren hoe verschillende ademtechnieken je tot diepe innerlijke ontspanning kunnen brengen. SOMA Breath Meditation is een adem meditatie, gebaseerd op verschillende Pranayama technieken. Deze ademtechniek zal je in een korte tijd in een diepe meditatieve staat brengen.

Door ritmisch en circulair te ademen op prachtige hersengolf muziek met begeleide meditatie, zal je, in meerdere adem rondes, in een totale ontspanning komen en activeer je het zelfhelend vermogen van het lichaam.

 

Heartdancing (door Katinka Holzhauer)

In een veilige setting word je uitgenodigd om in contact te komen met jezelf en met anderen in de dans. Zonder woorden maar in verbinding via ogen, handen en de expressie van je lichaam. Alles is welkom, je mag er helemaal zijn zoals je bent, met wat zich aandient in het moment. Heartdancing is een uitstekende voorbereiding op ademwerk: wat je meemaakt in het dansen kun je met ademen verder onderzoeken

 

Jouw investering:

€97,- (incl. btw)

Inbegrepen: thee, koffie, water, snacks & lichte lunch

 

Michelle is sinds 2019 ademcoach en daar ligt ook haar passie. Om via de adem het lichaam te laten ontladen/ los te laten wat niet meer dient, om zo ruimte te maken in het lijf en het hoofd. Sinds 2016 heeft zij haar praktijk Soul Balance waar ze ook aura/chakra healing inclusief reading geeft, Access Bars, ademsessies en ademcirkels.   

Babs haar fascinatie voor de ademhaling uit zich in een voortdurend onderzoek naar de mogelijkheden van ademen waarbij zij haar eigen proefkonijn is. Vanuit haar eigen proces is zij d.m.v. de adem geworden wie ze nu is en heeft zich met de jaren onder andere opgeleid in Verbonden Ademhaling (Transformational Breath™), Soma Breath en Buteyko Therapeut. Babs vindt het een uitdaging om voor iedereen de perfecte combinatie van ademtechnieken te vinden en samen naar een mooi eindresultaat te werken.

Katinka heeft als groot liefhebber van bewegen op muziek, na de Heartdancing opleiding gedaan te hebben, de Heartdancing helemaal ontdekt en draagt het plezier dat ze daarmee heeft graag uit. In het dagelijks leven houdt ze zich (ook) bezig met veiligheid op de werkvloer, met zelfonderzoek door middel van lichaamswerk en plantmedicijnen, en geniet van haar volwassen muzikale dochter. 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                    

Kosten

€97,-

Organisatoren

Soul Balance
Adem Therapie Leiden

Locatie

Heal Jezelf, Herenweg 416, Noordwijkerhout

Aanmelden voor de workshop?