Soul Retrieval

De sharing vooraf vond ik heel prettig. Het is fijn om op deze manier je langzaam wat meer op je gemak te gaan voelen en de energie te voelen. Te luisteren naar een ieder zijn verhaal, die vaak veel raakvlakken had voor mij. Dat stelde mij meer op mijn gemak al en gaf me een redelijk gevoel van veiligheid, omdat ik het allemaal een beetje kon inschatten.

De verbindende (dans)oefeningen vond ik ook fijn. Sommige delen wat moeilijker voor mij persoonlijk, omdat ik niet zo van het uiten ben op die manier. Dit maakte voor mij dat ik wat sneller geconfronteerd werd met delen van mij en daardoor ook sneller voelde wat er allemaal speelt in mij. Het was heel prettig te weten en te horen, dat je nergens toe verplicht werd. Het komt zoals het komt. Een fijne, speelse manier en vooral ook een goede manier om goed in je lijf te komen.

Ik heb de Soul Retrieval als intens ervaren, vooral de gehele dag. Spannend en mooi tegelijk. Het is prachtig om te zien wat er gebeurd bij de anderen, evenals te voelen in de energie wat er allemaal gebeurd bij de anderen en in zijn geheel. Mijn persoonlijk Soul Retrieval heb ik als zeer verassend ervaren. Vanaf het moment dat ik de cirkel instapte en me liet begeleiden door Michelle, ging het als vanzelf. Het ging buiten mij om, hoor ik me nog zeggen tegen de groep later. Ik heb alleen nu juist begrepen dat het niet buiten mij om ging. Dit was mijn ziel, het kwam juist van binnenuit.
Het heeft me opgelucht en het heeft me een soort rust gegeven. Het heeft me vertraagd (een minder gejaagd gevoel).

De begeleiding heb ik ervaren als een warm bad. Fijn, warm, gezellig, liefdevol, begripvol. Duidelijk en helder. Gewoon echt heel fijn. In mijn geval betreft dit ook meer Michelle, daar ik bij haar in de groep zat.

Natasja
★ Gepubliceerd: maart 23, 2021