Ademcoach

Wat is Verbonden Ademen?

Verbonden Ademen is een adem-methode waarbij de in- en uitademing met elkaar verbonden worden. Dit betekent dat er geen pauzes meer zijn tussen de in- en uitademing. Je ademt volledig in naar de onderbuik (actief) en ontspannen uit (passief). Het is een bewuste ademhaling en daarom wordt deze vorm ook wel Bewust Verbonden Ademen genoemd.

De manier waarop we ademen heeft een grote impact op hoe we in het leven staan. We leven vaak gejaagd, stressvol en vermijden liever nare gevoelens. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden en/of vastzetten. Een verstoorde ademhaling kan vaak verregaande gevolgen hebben zowel fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel. Dit kan uiteenlopende klachten veroorzaken zoals: astmatische klachten, vermoeidheid, koude voeten, duizeligheid, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, darmklachten, angst, neerslachtigheid, paniekaanvallen, slecht of onrustig slapen, je niet of maar half in je lijf voelen, niet kunnen ontspannen en verstijven van de spieren in het lichaam.

Al met één ademsessie kan geblokkeerde energie weer gaan stromen, kan wat weggestopt zit naar de oppervlakte komen en kan zichtbaar worden wat je tegenhoudt om voluit te leven. Je ademhaling veranderen en meer bewustzijn verkrijgen in de manier waarop je ademt kan ervoor zorgen dat je gaat leven vanuit je natuurlijke kracht, je je weer vitaler gaat voelen, meer energie krijgt, je gelukkiger en blijer bent en jezelf beter leert kennen.

Hoe verloopt een ademsessie?

Een ademsessie bestaat uit drie fasen:

De eerste fase is erop gericht de ademhaling te openen en de in- en uitademing met elkaar te verbinden.

In de tweede fase neemt het lichaam de Verbonden Ademhaling als vanzelf over en het kan soms lijken alsof je in een soort trance-staat komt. Doormiddel van drukpunten kan ik het lichaam helpen om de vastzittende energie rondom blokkades/ emoties/ trauma losser te maken. De oorzaak van negatieve emoties is minder belangrijk met een ademsessie. De kracht van ademen is vooral gericht op het transformeren naar een gewenst niveau.

De derde fase is de relax/ integratie fase. Dit is de fase, waarin je de Verbonden Ademhaling langzaam loslaat en weer naar je natuurlijke ademhaling gaat. In deze fase kan ook nog veel gebeuren aan ontlading en het hebben/krijgen van inzichten. Vanuit hier kan een diepe ontspanning ontstaan. Dit is het niveau van ademen waarin al het getransformeerde een plek krijgt.

Het is raadzaam om meerdere ademsessies te doen. Tijdens de eerste ademsessie observeer ik jouw ademhaling en leg ik de patronen bloot die in jouw leven zorgen voor blokkades/belemmeringen. Tijdens opeenvolgende sessies zul je meer en meer gaan ervaren wat jouw veranderende ademhaling jou kan brengen waardoor je al snel (soms al na een enkele sessie) gaat ervaren wat ware ruimte en vrijheid werkelijk betekent voor jou.

Tijdens de gehele sessie lig je gekleed op een futonmat.

Een ademsessie  incl. voor- en nagesprek) duurt ongeveer 90 minuten.